2024. március 18., hétfő

Bemutatkozik a Diáktanács

 I. Évad 1. Szám

Szerzők: Molnár Antónia, Mózes Boldizsár, Lukács Erika
X. C. osztály

Kedves Diáktársak!

Engedjétek meg, hogy iskolánk diáktanácsának nevében szóljunk hozzátok. Büszkén képviseljük ezt a kivételes csapatot, akik elkötelezettek azért, hogy javítsák az iskolai közösség mindennapjait és kiálljanak a diákok érdekeiért. Az alábbi sorokban szeretnénk röviden bemutatkozni és ismertetni a tevékenységünket.

Joannes Kájoni Szakközépiskola - Suliújság


Mi az a diáktanács?

A diáktanács egy fontos része minden iskolának, amelynek célja a diákok képviselete és érdekeik védelme az iskolai közösségben. A diáktanács tagjai általában választott diákokból állnak, akiket a diákok közvetlenül választanak. 

Ezek a diákok képviselik társaikat különböző kérdésekben, mint például az iskolai programok, az infrastruktúra fejlesztése, vagy akár az események szervezése. A DT fontos szerepet játszik a diákok részvételének és demokratikus folyamatainak fejlesztésében az iskolai környezetben. A szervezet vezető tisztviselőkkel, mint elnök, alelnök és titkár rendelkezik, akik irányítják és képviselik a diákokat az iskolai vezetőség előtt.

A Joannes Kájoni Szakközépiskola Diáktanácsának vezetői a 2023-2024 – es tanévben:


Joannes Kájoni Szakközépiskola - Suliújság
DT Elnök: Molnár Antónia - X. C.

Sziasztok! Molnár Antónia vagyok a 2023-2024 – es tanévtől kezdődően a Diáktanács elnöke. 8. osztály elejétől kezdődően szerettem volna minél hamarabb felkerülni ide a Kájoniba, szerencsémre oda kerültem osztály szinten is ahová szerettem volna, kilencedikben igyekeztem aktívan részt venni minden féle DT-s programban, ahol tudtam segítettem, bármi volt lehetett rám számítani. Igyekszünk minél pörgősebb, izgalmasabb programokat megszervezni a DT közösségével. Bármi ötletetek van vagy akár csak valamiről valakivel beszélgetni szeretnétek egy délután, keressetek nyugodtan minket, szívesen meghallgatunk mindenkit.


Joannes Kájoni Szakközépiskola - Suliújság
DT Alelnök: Lukács Erika - X. C.


Sziasztok! Lukács Erika vagyok, idén a Diáktanács alelnöke, és én készítem a plakátjaink nagy részét. Múlt évben, amikor elkezdtem aktívan a diáktanács része lenni, rájöttem, hogy mennyire szeretek szervezni programokat, amelyek feldobják a diákok monoton és hosszú napjait.


Joannes Kájoni Szakközépiskola - Suliújság
DT Titkár: Mózes Boldizsár - X. C.

Sziasztok! A DT-ben a titkári szerepet én töltöm be, de segítek az események szervezésében és kivitelezésében is. A tavalyi évben is a diáktanács tagja voltam, és remélem hogy elkövetkezendő időben is része tudok lenni.


Legnépszerűbb rendezvényeink:


Joannes Kájoni Szakközépiskola - Suliújság
Karácsomy Vásár


Joannes Kájoni Szakközépiskola - Suliújság
Karácsonyi Osztálydíszítés


Joannes Kájoni Szakközépiskola - Suliújság
Bálint nap


Joannes Kájoni Szakközépiskola - Diákújság
No backpack day


Joannes Kájoni Szakközépiskola - Diákújság
Korcsolya


A Diáktanács konkrét feladatai:

 

1.     Kapcsolattartás a tanulók és az iskola vezetősége között

2.     Kiáll a diákok jogaiért

3.     Támogatja a tanárok és a diákok közötti kommunikációt

4.     Elemzi a tanulók javaslatait, programokat szervez.

5.     Oktatási programokat támogat

6.     Bevonja a diákokat az iskolai programokba.





Ha bármilyen kérdésed van nyugodtan fordulhatsz hozzánk, honlapunkon:

Kájoni János Szakközépiskola – Diáktanács

Facebook:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

III. helyezés a Pénzmágus vetélkedőn

    I. Évad 2. Szám Sükösd Annamária, igazgató   Az előző évekhez hasonlóan iskolánk idén is részt vett a PÉNZMÁGUS – vetélkedőn. Az RMKT ál...